vineri, 9 august 2013

Interviu cu Anton Emdin

 Anton Emdin este un artist de benzi desenate australian care in 2012 a castigat premiul "Cartoonist of the Year" in Sydney, acordat de Asociatia Caricaturistilor Australieni.
1. Care crezi ca sunt cele mai importante calitati ale unui artist de benzi desenate?
Comunicarea mesajului trebuie sa fie prima si cea mai importanta grija. In asta consta frumusetea benzilor desenate – pot transmite un mesaj complex foarte usor si rapid.
 2. Te rugam recomanda un material de studiu care te-a ajutat ti-a fost de folos si te-a inspirat in anii tai de studiu.
Tom Richmond -  digital colouring tutorial (http://www.tomrichmond.com/blog/2007/03/26/digital-color-tutorial-part-one/) La vremea la care am gasit aceasta carte, tocmai imi cumparasem prima tableta grafica si am fost uimit cat de natural aratau desenele
De asemenea, de mare valoare este si „Famous Artists Cartoon Course” din anii 50 sau 60. Artistii din acea vreme aveau o intelegere profunda a liniilor si a formelor. Avem multe de invatat de la ei.
 3. Cat de importanta e sa fi constant in aceasta meserie?
Daca simti ca nu poti sa lucrezi la aceeasi calitate la care lucrezi de obicei, nu te angaja la acel proiect. Nu merita reputatia stricata care urmeaza. E o vorba care spune ca esti atat de bun pe cat ultima ta lucrare.
4. Ce sfat poti oferi tinerilor artisti care vor sa se faca remarcati?
Deseneaza ce iti place sa desenezi. Se va vedea in lucrarile tale. In loc sa accepti comenzi platite slab, mai bine te angajezi la proiecte la care iti face placere sa lucrezi. Vei face o impresie mult mai buna.
5. Care crezi ca sunt elementele cheie ale succesului tau ca artist?
Perceptie, exercitiu, perseverenta.
(raspuns original: „The three P's: perception, practise and perseverance.”)
6. A vreun role model? Daca da, cine?
Sunt mai multi. In general sunt inspirat de legenda ilustratiilor americane, Roy Doty. Are 90 de ani, plin de spirit si umor, si inca lucreaza 7 zile pe saptamana.  
7. Te rog ofera 3 sfaturi care crezi ca vor ajuta orice artist vizual sa reuseasca sa isi atinga obiectivele in cariera.
Exerseaza si straduieste-te sa desenezi mai bine. Nu te lasa. Si nu lucra ieftin –faci rau tuturor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu